Πως να έρθετε

Για να έρθει κάποιος στην Παλαιόχωρα υπάρχουν τρεις διαδρομές:

ΜΕΣΩ ΧΑΝΙΩΝ

Πρώτη διαδρομή
Χανιά – Κάντανος – Παλαιόχωρα

Η συντομότερη και εύκολη διαδρομή από τα Χανιά.

ΜΕΣΩ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Δεύτερη διαδρομή
Χανιά – Κολυμπάρι – Κίσσαμος

85 χιλιομέτρων διαδρομή, ιδανικότερη για αυτούς που αναχωρούν από Κίσσαμο ή και από Χανιά, με επιθυμία να απολαύσουν τη διαδρομή. Χανιά – Κολυμπάρι – Κίσαμος Τοπόλια – Στροβλές – Φτερόλακος – Πλεμενιανά – Παλαιόχωρα η Φτερόλακος – Σαρακήνα – Βουτάς – Παλαιόχωρα.

ΜΕΣΩ ΟΜΑΛΟΥ

Τρίτη διαδρομή
Χανιά – Ομαλός

Η τρίτη διαδρομή, 100 και πλέον χιλιομέτρων όπου διασχίζει και το οροπέδιο Ομαλού: Χανιά – Αλικιανός – Λάκοι – Ομαλός – Αγία Ειρήνη – η Χανιά – Αλικιανός – Σέμπρωνας – Αγία Ειρήνη – Τεμένια – Παλαιόχωρα

Πρώτη διαδρομή: Χανιά – Κάνταντος – Παλαιόχωρα

Η πρώτη είναι Χανιά κόμβος Ταυρωνίτη – Βουκολιές – Κάνδανος – Παλαιόχωρα που είναι η πιο σύντομη και η καλύτερη διαδρομή από άποψη δρόμου. Η απόσταση είναι 75 χιλιόμετρα. Ο επισκέπτης έχει να θαυμάσει πορτοκαλεώνες και ελαιώνες κατά την διαδρομή και να δει από ψηλά το φαράγγι των Μεσαυλίων και το φαράγγι της Κανδάνου.

Δεύτερη διαδρομή: Από Χανιά – Κολυμπάρι – Κίσσαμος

Η δεύτερη διαδρομή 85 περίπου χιλιομέτρων, είναι Χανιά – Κολυμπάρι – Κίσαμος Τοπόλια – Στροβλές – Φτερόλακος – Πλεμενιανά – Παλαιόχωρα η Φτερόλακος – Σαρακήνα – Βουτάς – Παλαιόχωρα. Ο επισκέπτης θα περάσει ανάμεσα από πυκνή βλάστηση θα δει το φαράγγι των Τοπολίων θα περάσει μέσα από μια μικρή σήραγγα και αμέσως μετά μπορεί να σταθμεύσει και να επισκεφτεί το πανέμορφο σπήλαιο που υπάρχει 200 μέτρα πάνω από τον δρόμο και στο οποίο υπάρχει το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας συνεχίζοντας την διαδρομή θα περάσει ανάμεσα από πυκνή βλάστηση του χωριού Κατσοματάδος όπου θα δει πάρα πολλές καστανιές στο χωριό Στροβλές, μπορεί να έρθει στην Παλαιόχωρα μέσω Πλεμενιανών η μέσω Σαρακίνας η μέσω Βουτά και οι τρεις διαδρομές είναι πολύ όμορφες η ποιο σύντομη είναι μέσω Πλεμενιανών.

Τρίτη διαδρομή: Χανιά – Ομαλός

Η τρίτη διαδρομή που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει από τα Χανιά για να έρθει στην Παλαιόχωρα είναι Χανιά – Αλικιανός – Λάκοι – Ομαλός – Αγία Ειρήνη – η Χανιά – Αλικιανός – Σέμπρωνας – Αγία Ειρήνη – Τεμένια – Παλαιόχωρα. Η πρώτη είναι 100 χιλιόμετρα είναι πανέμορφη και περνά και από το οροπέδιο του ομαλού και ο επισκέπτης έχει να θαυμάσει λόγγους και ρουμάνια με κυπάρισσους και πολύ άγρια βλάστηση. Η δεύτερη διαδρομή περνά μέσα από τα καστανοχώρια Πρασσέ, Σέμπρωνα, Αγία Ειρήνη, και το χωριό Τεμένια στο οποίο υπάρχει πηγή με ιαματικό νερό. Όποιος ακολουθήσει την τρίτη διαδρομή θα δει τα φαράγγια της Ζούρβας και Αγίας Ειρήνης το οποίο καταλήγει στην Σούγια και είναι επισκέψιμο.